Keuze op normering
Keuze op ESD
Keuze op uitvoering
Keuze op categorie
Dames maten / heren maten
Keuze op hoogte
Keuze op kleur
Keuze op merk

Werkschoenen Instap werkschoenen

Instap werkschoenen

Instap werkschoenen zijn gesloten of opengewerkte werkschoenen met een dichte hiel, zonder specifieke vetersluiting of ritssluiting. Instap werkschoenen zijn vaak voorzien van een elastisch deel op de wreef om een zo goed mogelijke pasvorm te kunnen bereiken. Wanneer de hielpartij van een instapschoen niet gesloten is, maar aan de achterzijde juist open is, spreken we over een muil of klomp. In de volksmond wordt voor muil of klomp ook vaak de term instap schoen gebruikt. U vindt werkschoenen met een open hielpartij terug in onze collectie werkklompen.

Instapschoenen met meer hygiëne

Gesloten instapschoenen worden vaak ingezet op werkplekken waar hygiëne een rol speelt, bijvoorbeeld de bekende clean room afdelingen of ESD area’s. De gladde afwerking en de niet aanwezige sluitingen met veters, ringen, gespen of ritsen zorgen dat bij instap werkschoenen zo min mogelijk risico is tot het aantrekken en vasthouden van stof of vuil. Het stofvrij maken van een instapschoen is dan ook zeer eenvoudig. 

Gebruikersgemak van instap werkschoenen

Ook gebruikersgemak kan een reden zijn om voor instap werkschoenen te kiezen. Wanneer men vaker per dag van werkschoenen moet wisselen kunnen instapschoenen een logische keuze zijn. Het gemakkelijk snel aan en uittrekken van instap werkschoenen dienen dan het gebruikersgemak. Let wel: qua pasvorm is de mogelijkheid om door middel van een sluiting de instapschoen stevig aan te trekken beperkt. Dit kan van invloed zijn op de stevigheid en ondersteuning van de instap werkschoen.

Pasvorm van instapschoenen

Bij instap werkschoenen is het extra belangrijk dat deze werkschoenen bij aankoop direct goed aansluiten en passen. Vooral om, na enkele draagweken, uitslippen bij de instapschoenen te voorkomen. In sommige gevallen is het mogelijk om het elastisch deel van de instap werkschoen in te nemen of ruimer te maken.

Onze leveranciers

Historie van den Boom Schoenen Ospel

1960

Pierre van den Boom volgt de opleiding tot orthopedisch schoenmaker.

1962

Opening van de eerste zaak. van den Boom Schoenen is een feit.

1963

Het moderne winkelinterieur anno 1963.

1963

De goed geoutilleerde werkplaats, anno 1963, waar alle reparaties aan de schoenen werden uitgevoerd.

1970

De zaak is uit zijn jasje gegroeid. Pierre van den Boom kiest voor nieuwbouw.

1970

Een feestelijk jaar. Pierre opent zijn nieuwe zaak en trouwt met Jeanny Deeben. Jeanny van den Boom-Deeben wordt als vrouw van Pierre, mede-eigenaar van van den Boom Schoenen. Ook zakelijk blijken zij een succesvol paar!

1975

Anneke van den Boom, de tweede generatie van den Boom, lijkt in een schoenendoos geboren te zijn.

1980

Het van den Boom team wordt meer en meer uitgebreid.

2003

Vanaf 2003 wordt van den Boom Schoenen officieel voortgezet door de 2e generatie: Anneke van den Boom

2016

Van den Boom Schoenen profileert zich als voet- en schoenspecialist. De professionele voetmeting en een uitgebreide collectie topmerken staan garant voor de juiste pasvorm. Gerenommeerde merken zoals: Hella Hansen, Santino, Hydrowear en Projob.

2016

Van den Boom Schoenen biedt haar klanten een volledig assortiment werkschoenen van gerenommeerde merken zoals: Bata Industrial, Emma Safety Footwear, Elten, Baltes, Lowa

2016

Van den Boom Schoenen biedt haar klanten een volledig assortiment werkkleding van gerenommeerde merken zoals: Helly Hansen, Santino, Hydrowear, Craft en Projob.

2016

Onze back-office staat garant voor een goede financiële afwikkeling van uw bestellingen.

2016

Afedling After-sales draagt zorg voor een snelle en correcte uitvoering van uw bestellingen.